Perencrumble

Glutenvrije perencrumble

 

Food for the soul

De perencrumble is ook lekker als toetje.

Personen: 2 porties

Wat heb je nodig:

  • 1 a 2 peren

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl honing

  • 1 eetlepel pecannoten in stukjes

  • 1 eetlepel hazelnoten in stukjes

  • 100 gram amandelmeel of ander glutenvrij bakmeel

  • 50 gram havermout of quinoavlokken

  • 70 gram roomboter

  • 2 tl kaneel

  • ½ tl vanille essence

  • Snufje zout

  • Eventueel: voeg een eetlepel rozijnen toe aan het perenmengsel

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden;

  2. Snijd de peren in stukjes en meng deze met 1 tl kaneel, honing, de pecannoten en hazelnoten. Laat het geheel 10 min intrekken. Doe het daarna in een kleine ovenschaal;

  3. Meng het meel, havermout, boter, 2 tl kaneel, vanille essence en zout. Kneed met je vinger crumbles;

  4. Verdeel de crumbles over de peertjes en bak in 20 min gaar;

  5. Super lekker met plantaardige kwark/yoghurt. Dat maakt het geheel lekker smeuïg.

Varieer er op los

De noten in het recept kan je vervangen voor elke soort noot waar je van houdt. Top de crumble eens af met stukjes amandel.

De perencrumble is ook lekker als toetje.

 

Vorige
Vorige

Tips voor hormoonbalans tijdens de overgang.

Volgende
Volgende

Courgette wortel/pastinaak-soep met kokosmelk