Perencrumble
Glutenvrije perencrumble
Food for the soul
De perencrumble is ook lekker als toetje.
Personen: 2 porties
Wat heb je nodig:
1 a 2 peren
1 tl kaneel
1 tl honing
1 eetlepel pecannoten in stukjes
1 eetlepel hazelnoten in stukjes
100 gram amandelmeel of ander glutenvrij bakmeel
50 gram havermout of quinoavlokken
70 gram roomboter
2 tl kaneel
½ tl vanille essence
Snufje zout
Eventueel: voeg een eetlepel rozijnen toe aan het perenmengsel
Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 180 graden;
Snijd de peren in stukjes en meng deze met 1 tl kaneel, honing, de pecannoten en hazelnoten. Laat het geheel 10 min intrekken. Doe het daarna in een kleine ovenschaal;
Meng het meel, havermout, boter, 2 tl kaneel, vanille essence en zout. Kneed met je vinger crumbles;
Verdeel de crumbles over de peertjes en bak in 20 min gaar;
Super lekker met plantaardige kwark/yoghurt. Dat maakt het geheel lekker smeuïg.
Varieer er op los
De noten in het recept kan je vervangen voor elke soort noot waar je van houdt. Top de crumble eens af met stukjes amandel.
De perencrumble is ook lekker als toetje.