Waterkefir
Heerlijk weer de nodige waterkefir geoogst , bomvol probiotica voor een optimale darmgezondheid!
Waterkefirkorrels zijn online te bestellen en vervolgens vervang je het water om de dag. Na 2 dagen ontstaat er kefir een heerlijk verfrissend probiotisch drankje.
RECEPT;
Doe de hoeveelheid korrels met het benodigde water in een glazen weckpot.
Bijvoorbeeld je hebt 30 gr korrels, hier voeg je 300ml water aan toe en 30 gr biologische rietsuiker, 2 gedroogde bio vijgen of - dadels en voor de smaak een schijfje citroen (optioneel).
Laat dit 48 uur staan. Zeef dit door een kunststof vergiet, vang het kefirdrankje op en bewaar (liefst in glazen) flesjes. Laat de flesjes nog een halve dag buiten de koelkast staan, het drankje fermenteert nog verder.
P.S. De eerste week is het beter om de kefir nog niet te drinken, het proces moet even op gang komen.
Gebruik geen metalen vergiet! Hier schijnen de korrels niet tegen te kunnen.
Uiteindelijk blijven de korrels zich vermeerderen, geef deze door aan je vrienden /geliefden zodat ook zij kunnen genieten van deze overheerlijke probiotisch drankje! Je kunt de korrels afspoelen en bewaren in de diepvries.
Waterkefir is ideaal als je darmen nog niet optimaal werken en melk nóg niet goed kunnen verteren. Het is wel zo dat als je lactose niet goed verteerd, het zo maar kan zijn dat je melkkefir wél kunt verdragen. Door de fermentatie wordt de lactose “weggefermenteerd” zeg maar. De lactose in de melk wordt omgezet in melkzuur, alcohol en koolzuur. Melkkefir is rijk aan probiotica, vitamines, mineralen en aminozuren, en staat ook bekend om zijn positieve effecten op de spijsvertering en het immuunsysteem.
Vind je het allemaal teveel werk en wil je toch profiteren van de hoge voordelen van deze gefermenteerde drank? Bij Modern Native is oerkefir te bestellen > purevrouw10=10%
De kracht van oerkefir
Leuk weetje; Het woord kefir is afgeleid van het Turkse woord keyfir, wat ‘je goed voelen’ betekent.
Oerkefir is een natuurlijk gefermenteerd zuivelproduct met een breed scala aan levende micro-organismen (bacteriën en gisten) die door het fermentatieproces van nature in oerkefir voorkomen.
De oerkefir in dit product wordt verkregen door rauwe melk 36 uur lang te fermenteren met behulp van kefirkorrels. In vergelijking met kefir verkregen door middel van geselecteerde gevriesdroogde culturen bevat oerkefir gemiddeld 10x zoveel bacteriën en wel 100x zoveel gisten.
Oerkefir bevat onder andere de unieke stoffen kefiran en lactobacillus kefiri die alleen in kefir voorkomen en bevat daarnaast een breed spectrum aan voedingsstoffen.
Vanwege het lange fermentatieproces (zonder verhitting) en de aanwezigheid van lactase in de kefir, kan dit supplement in de meeste gevallen ook zonder problemen worden gebruikt door mensen met een lactose-intolerantie.
Belangrijke nutriënten
Melkzuurbacteriën waaronder lactobacillus en bifidobacterium. Enzymen waaronder lactase en amylase. Bevat actieve gisten (waaronder Saccharomyces).
Liefs Jolanda