Applecrumble met alleen maar gezonde ingrediënten

Je weet dat cruesli/muesli niet het gezondste ontbijt is en je wil wel eens iets anders dan eieren met spek als ontbijt….

Volg je het GAPS-protocol en ben je al iets verder in de stappen?

Deze glutenvrije appelcrumble heeft alle gezonde eigenschappen zodat je uren vooruit kan zonder bloedsuikerschommelingen. Vol met natuurlijke gezonde ingrediënten die voor verzadiging zorgen met voldoende eiwitten en vetten.

Ingrediënten appelmengsel;
-2 appels in stukjes
-50 gr chufameel
-1 eidooier
-200 ml (rauwe) melk
-speculaaskruiden (naar behoefte)
-10 gr vanillepoeder 10gr
-snuf RealRoots keltisch zeezout Code purevrouw10 voor 10% korting

Vet de ovenschaal in met roomboter.

Meng de ingrediënten en doe in de ovenschaal.

Ingrediënten crumble;

-150 gr noten grof gehakt
-250 gr chufameel
-speculaaskruiden (naar behoefte)
-150 gr roomboter of ghee
-25 gr RealRoots honing (vul aan naar behoefte, weet dat chufameel van nature al zoet is)
-50 gr RealRoots collageenpoeder
-snuf RealRoots keltisch zeezout 
-2 eieren
Alle producten zijn met Code purevrouw10 voor 10% korting 

Laat de boter smelten in de oven of airfryer. Meng alle overige ingrediënten (behalve de eieren) en voeg als laatste de roomboter toe en kneed het geheel tot crumbles. Brokkel de crumbles over het appelmengsel. Klop de eieren en breng dit over de crumbles heen. Zet 25 min. in de oven op 180*.

Heerlijk met rauwe yoghurt of cottage cheese

Enjoy!

Je kunt dit gemakkelijk de avond van te voren maken.

Waarom rauwe honing van RealRoots?
Deze is niet bewerkt en bevat nog alle vitaminen, mineralen en enzymen. Honing kan je helpen als bron van energie wanneer je minder koolhydraten wil eten. Het is een natuurlijk antihistaminicum en prebioticum bij hooikoorts, keelpijn en spijsverteringsklachten.
Kies bij hooikoorts liever voor een lokale imker vanwege de pollen in de lucht die jij ook inademt, dit voor maximale werking.
Het is een perfect alternatief voor Nederlandse honing, pure zuiverheid en kwaliteit.

-Zet de noten de avond van te voren in water met een scheut appelazijn met keltisch zeezout, zodat de antinutriënten afgebroken worden. Antinutriënten roven mineralen en antioxidanten.

-Chufameel is ideaal, het oxideert niet bij hoge temperaturen, wat noten- en granenmeel wel snel doen. Bij het oxideren komen schadelijke stoffen vrij die belastend voor ons lichaam en de hormoonbalans zijn. Chufameel is van nature zoet dus naar mijn mening is 25 gr honing voldoende, we willen uiteraard de bloedsuikerspiegel stabiel houden!

-Ghee is lactose vrij.

-Rauwe melk is niet verhit of bewerkt, dit betekent dat alle natuurlijke bacteriën, enzymen en voedingsstoffen behouden blijven. Volle ongepasteuriseerde zuivel bevat de vetoplosbare vitamine K. Het is de vitamine die mineralen zoals calcium, fosfor en magnesium in je botten en tanden stopt en voorkomt dat ze neerslaan in zachte delen van ons lichaam, zoals de bloedvaten en die typische schouderverkalking.
Zonder die vitamine, zijn de mineralen zoals calcium niet nuttig in je lichaam.

Helaas wordt de melk in een ovenrecept wel verhit maar ik maak hier nog steeds veel liever gebruik van dan dat ik gepasteuriseerde melk ga gebruiken. Melk die een bron is van antibiotica en ontstekingsstoffen, een verstoord vetzuur-profiel, verminkte koemelkeiwitten die je immuunsysteem in verwarring brengt vermijd ik liever!

Vorige
Vorige

Fermenteren

Volgende
Volgende

Hoog cholesterol gevaarlijk of toch niet…?