Courgette wortel/pastinaak-soep met kokosmelk

Soep kan ik altijd eten, jij ook?

Een warme maaltijd geeft het lichaam energie en kracht! Geen liefhebber van warm eten, koud is deze soep ook lekker.

Zorg in ieder geval dat bij elke maaltijd alle 3 de macronutriënten aanwezig zijn, dit zijn koolhydraten, eiwitten en vetten. Dit zorgt voor verzadiging en een stabiele bloedsuikerspiegel zodat je minder snel weer honger hebt.

Eiwitten zitten in eieren, vis, vlees , peulvruchten en noten.

Recept:

-2 courgetten

-2 wortels

-1 pastinaak

-1 ui

1 teentje knoflook

-500-750 ml water

-100 ml kokosmelk

-1 bouillonblokje (liefst bottenbouillon)

-kurkuma

-paprikapoeder

-peper/zout (keltisch zeezout)

-verse kruiden

Snijd alle groente klein en bak ze op middelhoog vuur ongeveer 5 min. Voeg het water, de bouillon en de paprikapoeder toe. Laat dit op hoog vuur tot aan de kook en zet dan klein. Laat dit ongeveer 15 min. zachtjes doorkoken. Voeg dan de kurkuma toe. Pureer de soep en voeg als laatste de kokosmelk (vetten) en de verse kruiden toe. Ik varieer met kruiden, net wat ik in huis heb. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg voordat je begint te eten een scheut koude olijfolie toe voor de goede vetten en verzadiging.

Je kunt dit combineren met zalmsnippers, spekjes of ei voor de eiwitten.

Koolhydraten haal je uit de groente of voeg volkorenrijst, quinoa of zoete aardappel toe.

Eet smakelijk!

Vorige
Vorige

Perencrumble

Volgende
Volgende

Maagzuur