dePUREvrouw vleesbouillon

GAPS (gut and psychology syndrome) Vleesbouillon recept

Geneeskrachtige darmherstellende vleesbouillon

Dit is een basisrecept, varieer hierop naar smaak.

De bedoeling is dat als je de darmen wilt helen, dat je bij elk eetmoment een kom hier van eet.

Tips;

-Gebruik kip én rund voor een goeie smaak!
-Kippenbouillon is bijzonder zacht voor de maag en goed om mee te beginnen.
-Gebruik kippengewrichten, -bouten en -vleugels, hierin zit de meeste gelatine, die je wil hebben voor een optimale genezing. Gans of eend, fazanten of andere goedkope soorten vlees.
-Voeg er rundersoepvlees en -schenkel aan toe, om de voordelen van de helende werking door roodvlees te hebben.
-Maak een grote pan en doe de bouillon in potten in de diepvries. Zorg dat je altijd bouillon op voorraad hebt zodat je niet zonder komt te zitten.
-Als je een pan in de koelkast hebt staan, warm dan de soep die je gaat eten in een ander pannetje op, zodat je niet telkens de hele soep opwarmt. Anders wordt het vlees te taai.
-Je kunt het vlees ook apart bewaren, kippenvlees wordt minder snel taai.
-Snij wat groente erbij en je hebt een snelle maaltijdsoep, waar je darmen happy van worden!

Bij www.vleesvanons.nl of https://boerderiebewust.nl/ kun je van alles bestellen om bouillon te maken. Kippenpoten, -karkassen en -nekken geven allen veel gelatine.

Geneeskrachtige darmherstellende vleesbouillon

Des te groter de darmklachten, des te meer bouillon ik je adviseer om te drinken.

Drink minstens 1/2 liter per dag. Des te meer, des te sneller de genezing.

Ingrediënten;

-2-3 EL rauwe appelazijn
-gefilterd water
-2kg kippen-, gans- of eendengewrichten/-bouten/-nekken/-vleugels runder-/lams- of varkensbotten
-500gram rundersoepvlees/ossenstaart/mergpijp
-schillen en restjes of stukken van eitjes/wortel/selderij/uien/knoflook/prei
-grof gekneusde zwarte peperkorrels, ongeveer 10
-5 laurierblaadjes
-keltisch zeezout (voeg dit pas NA het bereiden toe)!

Bereiding;

-doe de botten in een pan/ketel
-giet hier een scheut appelazijn overheen
-vul de pan met gefilterd water tot de botten helemaal onder staan
-laat dit 1 uur staan (de azijn ondersteunt het vrijkomen van de mineralen)
-voeg peper/laurier/een paar uitjes met schillen toe
-kies hierna je bereidingswijze in welke pan je het wilt maken

Kies voor de crockpot (slowcooker) of de snelkookpan (pressure cooker) of een gewone pan.

In de pressurecooker gaat het maken het snelste. In ongeveer 3 uur heb je een lekkere bouillon.
In de slowcooker laat je het minimaal 12 uur staan, mag tot 24uur, afhankelijk of je histaminegevoelig bent. In de gewone pan ook 12-24 uur, bij histaminegevoeligheid hoogstens 4-5 uurtjes. laat rustig garen met het deksel op de pan.
Bij de slowcooker en de gewone pan voeg je de laatste 4 uur de groente toe die je bouillon smaak gaat geven. Bij de pressurecooker voeg je de groente gelijk toe

Als alles klaar is, giet je de bouillon af door een vergiet, de groente gooi je weg. Het vlees haal je van de botten. Breng op smaak met keltisch zeezout en citroensap.
Verdeel zo heet mogelijk in schone glazen potten en draai meteen het deksel dicht. De potten trekken nu vacuüm en de vetlaag zal de bouillon beschermen.

Haal al het zachte weefsel zo goed mogelijk van de botten om later in de soep te doen.
Haal het merg uit de botten. Het gelatinerijke weefsel rond de botten en het merg zijn twee van de beste herstellende middelen voor de cellen op de darmwand en het immuunsysteem.

De bouillon blijft minstens 7 dagen goed in de koelkast.

Haal meer tips uit onderstaande boeken;
GUT AND PHYSIOLOGY SYNDROME VAN DR. Dr. Natasha Campbell-McBride MD
ECHT LEVEN door ECHT ETEN van Charlotte van Loo

Vorige
Vorige

Waarom je voor meer energie zink nodig hebt, maar ook voor een lage weerstand (denk aan terugkerende verkoudheden), haaruitval, broze nagels en een libido dat ver te zoeken is.

Volgende
Volgende

Fermenteren